Kapcsolat

  • Telefon: (1) 356-6009
  • E-mail: djg [kukac] tramontana [dot] co [dot] hu
  • Üzenet küldése

Ügyfeleinknek

MagyarSzótag 2.x szótagolómoduljaink az Adobe InDesign 2.0–2.02-es és CS–CC 2018 tördelőprogramokhoz és az InCopy szerkesztőségi programhoz is kaphatók — Windows és Macintosh platformra egyaránt. Az elválasztás nyelvtani és tipográfiai szabályainak messzemenő figyelembevételével összetett szavak esetén is helyes sorvégi szótagolást biztosít. A különböző platformok között a tördelt anyagok átvihetők, továbbá a kivételszótár is külön konverzió nélkül áttehető egyik rendszerről a másikra. Nyelvtani működésében, képességeiben a két változat egyébként teljesen megegyezik.

Figyelmükbe ajánljuk a Corel Ventura 7/8/10-es változataihoz egyaránt használható MagyarSzótag 2.0 elválasztó modulunkat, amely a nyelvtani és tipográfiai szabályok messzemenő figyelembevételével az összetett szavak esetén is helyes sorvégi elválasztást biztosít.

A mai, számítógépeken alapuló nyomdai és grafikai gyakorlatban talán a legtöbb problémát a magyar nyelv speciális, más nyelvekben nem megtalálható betűi — a hosszú ő és ű — okozzák. A megfelelő ismeretek nélkül magyarított betűkészletek — a betűtípus stílusához nem illeszkedő, rosszul elhelyezett ékezeteikkel — nem alkalmasak igényes nyomdai munkára.

MagyarÉkes programunk immár második, a 32/64-bites Windows operációs rendszerek (Win 95, 98, ME, NT 4.0, 2000, XP, Vista és Windows 7) alatt futó változata a jó minőségű eredeti Type 1 fontokból tökéletes ékezetes betűket készít magyar és számtalan egyéb nyelvhez.

A program alkalmas Unicode-os környezetben használható Type 1 fontok készítésére is, sőt, már meglévő, régebben ékezetesített fontok Unicode-ossá alakításához is.

A MagyarÉkes 3.0-ás verziója jelentősen továbbfejleszti a megelőző verziók ékezetek elhelyezésére szolgáló tipográfiai képességeit, de felhasználási céljában egyúttal szakít is a korábbi változatokkal: a MagyarÉkes 3.0 kimondottan a tipográfiai szempontból nézve igényesen létrehozott Open Type fontok előállítására készült. A hiányzó ékezetes betűk létrehozása mellett képes az eddig különálló fontokban használt tipográfiai betűváltozatok (ligatúrák, kurrens és kitevőszámjegyek, kiskapitálisok, stb.) egyetlen Open Type fonttá történő egyesítésére is.

A régebbi fontok felhasználásának kérdéseiről részletesebben is írunk.

Immár hazánkban is széleskörűen elterjedtek a termékek gyors, megbízható, automatizált leolvasását szolgáló vonalkódok. Széleskörűen, hiszen fogyasztási cikkeket ma már gyakorlatilag lehetetlen piacra helyezni ilyen azonosító jelek nélkül. Sőt, a könyveket, újságokat, folyóiratokat és hasonló kiadványokat előállítók, kiadók közül is egyre többen ismerik fel ezen kódok szükségességét; annál is inkább, mert a legtöbb nagykereskedő, terjesztő, sőt, kiskereskedő raktárkezelésében és elszámolásában már régen bevezette a vonalkódos azonosítást, így ma már nem vesz át olyan terméket vagy kiadványt, amelyről hiányoznak az ismerős vonalak.

Web Analytics Privacy Policy